Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας σας γνωστοποιεί ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση (πλασματική) των μελών της θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Σε περίπτωση μη υπάρξεως απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024 στον ίδιο χώρο, κατά τη διάρκεια του 44 ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας, οπότε και θα προχωρήσει στη διαδικασία της ημερήσιας διάταξης, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.

Όπως γνωρίζετε οι αρχαιρεσίες που θα λάβουν χώρα θα γίνουν με βάση το νέο καταστατικό της ΕΓΕ. Στη Γενική Συνέλευση επομένως θα διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή:

1. Ενός (1) Τακτικού μέλους για τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου
2. Δύο (2) Τακτικών μελών για νέα μέλη του ΔΣ
3. Τριών (3) Τακτικών Μελών για την Τριμελή Επιτροπή του Ενδοσκοπικού Τμήματος (2ετής θητεία)
4. Τριών (3) Τακτικών Μελών για την Τριμελή Επιτροπή του Τμήματος Βορείου Ελλάδος «Μακεδονία» (2ετής θητεία)
5. Τριών (3) μελών για την Τριμελή Επιτροπή Δοκίμων Μελών (μονοετής θητεία) και
6. Τριών (3) μελών για την Τριμελή Επιτροπή του Νοσηλευτικού Τμήματος (2ετής θητεία)

Τα μέλη που επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για τις παραπάνω θέσεις, πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στα γραφεία της ΕΓΕ (Λεωφ. Δημοκρατίας 67, 15451 Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106727531, email: info@hsg.gr) καθημερινά από τις 10:00 έως 17:00 μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 17:00.

Θα γίνουν αποδεκτές αιτήσεις και για τους υποψηφίους του Τμήματος Βορείου Ελλάδος «Μακεδονία» με την ίδια ημερομηνία και λήξη υποβολής. Οι αρχαιρεσίες για την ανωτέρω επιτροπή θα διενεργηθούν μαζί με τις αρχαιρεσίες για τα λοιπά τμήματα της ΕΓΕ.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΓΕ, ουδεμία αίτηση υποψηφιότητας θα γίνει δεκτή πέραν αυτής της ημερομηνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ενημερώσει εγγράφως όλα τα μέλη της σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό ημερομηνίες για την ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων για τα διάφορα όργανα της Εταιρείας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος

Κ. Παρασκευά

Η Γεν. Γραμματέας

Ν. Μπομπότση