H ΕΓΕ προσφέρει την αιγίδα της στο Ενδοσκοπικό Σεμινάριο International Advanced Endscopy Masterclass (AEM) που διοργανώνεται στο Λονδίνο στις 12 και 13 του Σεπτεμβρίου 2024 και το οποίο θα φιλοξενηθεί φέτος στο Cavendish Venues.

Το ενδοσκοπικό σεμινάριο αποτελείται από 2 ημέρες με hands-on εκμάθηση επεμβατικής ενδοσκόπησης με επίκεντρο την ενδοσκοπική υποβλεννογόνιο διάτομη (ESD) υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Hironori Yamamoto από το Jichi Medical University της Ιαπωνίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης hands-on εκπαίδευση στον ενδοσκοπικό υπέρηχο (EUS) και στην ενδοσκοπική παλίνδρομη χολλάγειο-παγκρεατογραφία (ERCP) καλύπτοντας βασικές δεξιότητες και επεμβατικές τεχνικές (endoscopic gallbladder drainage, spy glass and single use endoscopes) υπό την επίβλεψη του Dr Andrea Anderloni κ.α. Παράλληλα την πρώτη μέρα θα διεξαχθεί σεμινάριο ενδοσκοπικής κάψουλας υπό την καθοδήγηση διεθνώς αναγνωρισμένων ειδικών όπως ο Dr Cristiano Spada και ο Dr Marco Pennazio.

Φέτος για 2η φορά θα πραγματοποιηθεί και ενδοσκοπικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας πεπτικού και βαριατρικό σεμινάριο (Endoscopic Suturing, Bariatric and Defect Closure).

Όλα τα μέλη της ΕΓΕ θα έχουν 10% έκπτωση στην εγγραφή τους στο συνέδριο και μερικές δωρεάν εγγραφές στα hands-on σεμινάρια.

Επιπλέον πληροφορίες μπορούν να αντληθούν και από τον κάτωθι ιστότοπο: https://www.londonendoscopymasterclass.com/home.php